Program


MŰVÉSZET - vígjáték

MŰVÉSZET - vígjáték

Yasmina Reza
MŰVÉSZET
vígjáték egy felvonásban


A magyar származású Yasmina Reza MŰVÉSZET című darabja, amely a világ és Európa színpadain is hatalmas sikernek örvend, finom humorral és mesteri érzékenységgel tárja fel egy jól ismert viszonyrendszernek, a baráti háromszögnek ingoványos talaját. A történet, akár egy mélylélektani szonda, úgy vizsgálja a három barát kapcsolatát.

Serge, a befutott orvos engedve új szenvedélyének egy kortárs festményre tesz szert, s bár egy vagyonba került, kétely nélkül és büszkén hívja át barátait, hogy szemügyre vegyék a képzőművészeti csoda vitathatatlan értékeit: „egyhatvanszor egyhúsz, fehér alapon haránt irányú, vékony, fehér pászmák”. Marc döbbenten áll, véleményét képtelen magában tartani, és kifakad. Yvan pedig választhat, hogy kinek az oldalára áll ebben a parádés esztétikai konfliktusban, amelynek a végére az is kiderül, hogy miként alakul a barátság sorsa.

A kortárs francia nőirodalom sodró lendületű szatírája Bakos-Kiss Gábor rendezésében, Csórics Balázs, Karalyos Gábor és Kis Domonkos Márk előadásában kerül bemutatásra.
A Váci Dunakanyar Színház vendégelőadása

Szereplők:

Csórics Balázs                              Serge
Karalyos Gábor                              Yvan
Kis Domonkos Márk                       Marc


Rendező                           Bakos-Kiss Gábor
Dramaturg                             Deés Enikő
Zene                                    Kerülő Gábor
Látvány                             Bakos-Kiss Gábor
Rendezőasszisztens          Fehérvári Fruzsina